De Aziatische beurzen kozen vanmorgen eveneens voor een afwachtende houding. De Footsie 100 in Londen zou 7 tot 10 punten lager openen, wat neerkomt op een stijging met zowat een kwart procent. De DAX in Frankfurt en de CAC in Parijs zouden gelijkaardige bewegingen laten optekenen.

Er zijn verschillende factoren die momenteel het sentiment op de markt bepalen. Er is het feit dat de dollar zwakker op koers ligt, terwijl ook de olieprijzen een correctie hebben ondergaan.

Macro-economisch gezien gaat de aandacht nu uit naar de inflatiecijfers. Vandaag worden de Britse inflatiecijfers bekendgemaakt, morgen zowel de Amerikaanse als de Europese.

De Aziatische beurzen kozen vanmorgen eveneens voor een afwachtende houding. De Footsie 100 in Londen zou 7 tot 10 punten lager openen, wat neerkomt op een stijging met zowat een kwart procent. De DAX in Frankfurt en de CAC in Parijs zouden gelijkaardige bewegingen laten optekenen. Er zijn verschillende factoren die momenteel het sentiment op de markt bepalen. Er is het feit dat de dollar zwakker op koers ligt, terwijl ook de olieprijzen een correctie hebben ondergaan. Macro-economisch gezien gaat de aandacht nu uit naar de inflatiecijfers. Vandaag worden de Britse inflatiecijfers bekendgemaakt, morgen zowel de Amerikaanse als de Europese.