De Euro Stoxx 50 kon nog een winst van ongeveer een kwart procent vasthouden, de winst voor de BEL 20 was zelfs nog kleiner. Met name Colruyt en Delhaize remden de vooruitgang van de belangrijkste Brusselse beursindex af.

In Europa is in november de index van de stemming in het bedrijfsleven verbeterd, zowel in de industrie, als in de dienstensector.

Dat Nederland daarbij overigens een van de weinige landen was waar - vooral bij consumenten - een verslechtering optrad, weerhield de AEX er niet van om zelfs wat sterker op te lopen dan de meeste andere Europese indices.

De Nederlandse graadmeter sloot vrijdag op 336,50 punten, een stijging met 2% ten opzichte van vorige week vrijdag. Vandaag lag het slot op 337,28.

Technisch gezien beweegt de AEX zich volgens ABN Amro nu al geruime tijd tussen een steun op 319,75 en een weerstand op 340,21, maar binnen deze range is wel een opwaartse beweging waarneembaar. Een opwaartse uitbraak uit deze range zou de stemming verbeteren.

De Euro Stoxx 50 kon nog een winst van ongeveer een kwart procent vasthouden, de winst voor de BEL 20 was zelfs nog kleiner. Met name Colruyt en Delhaize remden de vooruitgang van de belangrijkste Brusselse beursindex af. In Europa is in november de index van de stemming in het bedrijfsleven verbeterd, zowel in de industrie, als in de dienstensector. Dat Nederland daarbij overigens een van de weinige landen was waar - vooral bij consumenten - een verslechtering optrad, weerhield de AEX er niet van om zelfs wat sterker op te lopen dan de meeste andere Europese indices. De Nederlandse graadmeter sloot vrijdag op 336,50 punten, een stijging met 2% ten opzichte van vorige week vrijdag. Vandaag lag het slot op 337,28. Technisch gezien beweegt de AEX zich volgens ABN Amro nu al geruime tijd tussen een steun op 319,75 en een weerstand op 340,21, maar binnen deze range is wel een opwaartse beweging waarneembaar. Een opwaartse uitbraak uit deze range zou de stemming verbeteren.