De fondsbeheerders hebben tijdens de eerste helft van het jaar Europese aandelen dan ook meestal links laten liggen. Daar zou echter verandering in kunnen komen, want volgens CNBC hebben een toenemend aantal fondsbeheerders hun posities in Europese aandelen weer verhoogd.

Amerikaanse aandelen zijn momenteel duidelijk duurder dan Europese. De gemiddelde koers-winstverhouding voor de S&P 500 bedraagt nu 12,80, terwijl de aandelen uit de Footsie 100 en de CAC 40 aan gemiddeld 9,50 keer de verwachte winst voor 2012 worden verhandeld. De interesse voor de goedkope Europese aandelen neemt dan ook toe.

Qurius in gesprek met meerdere partijen

Qurius maakte bekend dat deze week verschillende partijen uit binnen- en buitenland zich bij de Raad van Bestuur van Qurius hebben gemeld en hun interesse hebben getoond voor Qurius.

Het bestuur van Qurius verwelkomt deze belangstelling en weegt steeds zorgvuldig af met welke partij het op welk moment nader in overleg treedt.

Qurius houdt zich daarbij strikt aan de strategie om klanten ook op de lange termijn stabiliteit te garanderen. Daartoe hanteert het bestuur duidelijke criteria en kijkt het in het bijzonder naar de intenties van de geïnteresseerde partij alsmede de kwaliteit van de aangedragen business case en de financiële draagkracht.

Daarbij plaatst het bestuur van Qurius de belangen van klanten voorop in balans met die van de overige stakeholders. Op basis hiervan is het bestuur van Qurius inmiddels met meerdere partijen in gesprek, naast de lopende besprekingen met Prodware.

Qurius zal indien de actualiteit daar aanleiding toe geeft, nader berichten over ontwikkelingen.

De fondsbeheerders hebben tijdens de eerste helft van het jaar Europese aandelen dan ook meestal links laten liggen. Daar zou echter verandering in kunnen komen, want volgens CNBC hebben een toenemend aantal fondsbeheerders hun posities in Europese aandelen weer verhoogd. Amerikaanse aandelen zijn momenteel duidelijk duurder dan Europese. De gemiddelde koers-winstverhouding voor de S&P 500 bedraagt nu 12,80, terwijl de aandelen uit de Footsie 100 en de CAC 40 aan gemiddeld 9,50 keer de verwachte winst voor 2012 worden verhandeld. De interesse voor de goedkope Europese aandelen neemt dan ook toe.Qurius in gesprek met meerdere partijen Qurius maakte bekend dat deze week verschillende partijen uit binnen- en buitenland zich bij de Raad van Bestuur van Qurius hebben gemeld en hun interesse hebben getoond voor Qurius. Het bestuur van Qurius verwelkomt deze belangstelling en weegt steeds zorgvuldig af met welke partij het op welk moment nader in overleg treedt. Qurius houdt zich daarbij strikt aan de strategie om klanten ook op de lange termijn stabiliteit te garanderen. Daartoe hanteert het bestuur duidelijke criteria en kijkt het in het bijzonder naar de intenties van de geïnteresseerde partij alsmede de kwaliteit van de aangedragen business case en de financiële draagkracht. Daarbij plaatst het bestuur van Qurius de belangen van klanten voorop in balans met die van de overige stakeholders. Op basis hiervan is het bestuur van Qurius inmiddels met meerdere partijen in gesprek, naast de lopende besprekingen met Prodware. Qurius zal indien de actualiteit daar aanleiding toe geeft, nader berichten over ontwikkelingen.