De marktconsensus is gestoeld op het idee dat de grondstoffen niet veel zullen stijgen en dat daarom vooral Aziatische groeimarkten (grondstoffengebruikers) te verkiezen zijn over bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse (met uitzondering van Mexico grondstoffenproducenten.) Kan deze visie volgehouden worden als olie, aardgas en andere omhoog gaan?

Het spreekt vanzelf dat we de zaak van zeer dichtbij dienen op te volgen om vervolgens antwoorden op al deze vragen proberen te vinden. Tot nu toe kunnen we stellen dat de langere termijn trends in al de Westerse aandelenmarkten en zelfs Japan nog steeds intact zijn.

De Europese beurzen krabbelen met de opening van Wall Street op komst weer recht, waarbij de belangrijkste indices dicht in de buurt van de nullijn noteren. AB-InBev is de sterkste stijger binnen de BEL 20, met een winst van bijna 2,50%. Bekaert raakt niet weg uit het rood.

De marktconsensus is gestoeld op het idee dat de grondstoffen niet veel zullen stijgen en dat daarom vooral Aziatische groeimarkten (grondstoffengebruikers) te verkiezen zijn over bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse (met uitzondering van Mexico grondstoffenproducenten.) Kan deze visie volgehouden worden als olie, aardgas en andere omhoog gaan? Het spreekt vanzelf dat we de zaak van zeer dichtbij dienen op te volgen om vervolgens antwoorden op al deze vragen proberen te vinden. Tot nu toe kunnen we stellen dat de langere termijn trends in al de Westerse aandelenmarkten en zelfs Japan nog steeds intact zijn. De Europese beurzen krabbelen met de opening van Wall Street op komst weer recht, waarbij de belangrijkste indices dicht in de buurt van de nullijn noteren. AB-InBev is de sterkste stijger binnen de BEL 20, met een winst van bijna 2,50%. Bekaert raakt niet weg uit het rood.