De nieuwe week brengt op Europees vlak weer maar eens een meeting over Griekenland, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op.

Op 20 november zullen de Europese ministers van financiën zich op een buitengewone vergadering nog maar eens over het onderwerp buigen.

Er zal een poging gedaan worden om de meningsverschillen die er binnen de Troika bestaan, weg te werken. De vraag is hoeveel we van deze meeting kunnen verwachten.

Vorige week gaf de President van de Eurogroup Jean-Claude Juncker al aan dat we deze samenkomst moeten zien als één die een "definitieve beslissing" over het vrijgeven van de volgende tranche van de noodhulp.

Maar hij voegde er meteen ook aan toe dat als ze er niet uitkomen er nadien nog verder kan gesproken worden via teleconferencing. Maar tegen het einde van de maand zouden we hier toch witte rook moeten zien.

De nieuwe week brengt op Europees vlak weer maar eens een meeting over Griekenland, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Op 20 november zullen de Europese ministers van financiën zich op een buitengewone vergadering nog maar eens over het onderwerp buigen. Er zal een poging gedaan worden om de meningsverschillen die er binnen de Troika bestaan, weg te werken. De vraag is hoeveel we van deze meeting kunnen verwachten. Vorige week gaf de President van de Eurogroup Jean-Claude Juncker al aan dat we deze samenkomst moeten zien als één die een "definitieve beslissing" over het vrijgeven van de volgende tranche van de noodhulp. Maar hij voegde er meteen ook aan toe dat als ze er niet uitkomen er nadien nog verder kan gesproken worden via teleconferencing. Maar tegen het einde van de maand zouden we hier toch witte rook moeten zien.