Europese beurzen in supervorm, KBC neemt Brussel op sleepbouw

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van vanmiddag nog wat verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 laat een winst van anderhalf procent optekenen en ook de BEL 20 is goed op dreef. Met name KBC maakt een goede beurt.

De nieuwe week brengt op Europees vlak weer maar eens een meeting over Griekenland, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op.

Op 20 november zullen de Europese ministers van financiën zich op een buitengewone vergadering nog maar eens over het onderwerp buigen.

Er zal een poging gedaan worden om de meningsverschillen die er binnen de Troika bestaan, weg te werken. De vraag is hoeveel we van deze meeting kunnen verwachten.

Vorige week gaf de President van de Eurogroup Jean-Claude Juncker al aan dat we deze samenkomst moeten zien als één die een “definitieve beslissing” over het vrijgeven van de volgende tranche van de noodhulp.

Maar hij voegde er meteen ook aan toe dat als ze er niet uitkomen er nadien nog verder kan gesproken worden via teleconferencing. Maar tegen het einde van de maand zouden we hier toch witte rook moeten zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content