De beste resultaten halen op de financiële markten hing in de afgelopen maanden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking bijna helemaal af van hoeveel risico men durfde nemen. Een allocatie van 50% in meer risicovolle activa deed het beter dan "maar" 40% en slechter dan 60% en zoverder.

En ondanks het feit dat Gijsels denkt dat deze toestand nog een hele tijd verder kan duren en dat meer risicovolle activa nog steeds overwogen dienen te worden, kan het geen kwaad even stil te staan bij het idee dat de bovenstaande redenering ook omgekeerd zal gelden wanneer we toch eens een serieuze correctie oplopen.

De beste resultaten halen op de financiële markten hing in de afgelopen maanden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking bijna helemaal af van hoeveel risico men durfde nemen. Een allocatie van 50% in meer risicovolle activa deed het beter dan "maar" 40% en slechter dan 60% en zoverder. En ondanks het feit dat Gijsels denkt dat deze toestand nog een hele tijd verder kan duren en dat meer risicovolle activa nog steeds overwogen dienen te worden, kan het geen kwaad even stil te staan bij het idee dat de bovenstaande redenering ook omgekeerd zal gelden wanneer we toch eens een serieuze correctie oplopen.