De countdown naar de meeting van het FOMC, het comité binnen de Amerikaanse centrale bank dat verantwoordelijk is voor het bepalen van de monetaire politiek, is inmiddels begonnen. De dag van de waarheid wordt woensdag 18 september, wanneer de FED met haar slotverklaring komt.

Algemeen wordt verwacht dat Ben Bernanke de kool en de geit zal proberen te besparen. Dat betekent dat hij aan een rustig tempo zal beginnen te taperen zonder overdreven snel te werk te gaan. Mogelijk zal hij aankondigen dat de steunmaatregelen met 10 à 15 miljard dollar per maand ingetrokken worden.

De countdown naar de meeting van het FOMC, het comité binnen de Amerikaanse centrale bank dat verantwoordelijk is voor het bepalen van de monetaire politiek, is inmiddels begonnen. De dag van de waarheid wordt woensdag 18 september, wanneer de FED met haar slotverklaring komt. Algemeen wordt verwacht dat Ben Bernanke de kool en de geit zal proberen te besparen. Dat betekent dat hij aan een rustig tempo zal beginnen te taperen zonder overdreven snel te werk te gaan. Mogelijk zal hij aankondigen dat de steunmaatregelen met 10 à 15 miljard dollar per maand ingetrokken worden.