Sommige analisten beginnen zich namelijkl zorgen te maken over de economische ontwikkelingen in China, waar de verwerkende industrie in mei de scherpste krimp in zeven maanden liet optekenen. De voorlopige index van de aankoopmanagers kwam uit op 49,60, tegenover 50,40 in april.

De cijfers zijn afkomstig van Markit Economics en liggen duidelijk onder de verwachtingen van een stand van de index op 50,40, zoals berekend door Bloomberg. In het geval van de index van de aankoopmanagers ligt op 50 de grens tussen groei en contractie (krimp).

Sommige analisten beginnen zich namelijkl zorgen te maken over de economische ontwikkelingen in China, waar de verwerkende industrie in mei de scherpste krimp in zeven maanden liet optekenen. De voorlopige index van de aankoopmanagers kwam uit op 49,60, tegenover 50,40 in april. De cijfers zijn afkomstig van Markit Economics en liggen duidelijk onder de verwachtingen van een stand van de index op 50,40, zoals berekend door Bloomberg. In het geval van de index van de aankoopmanagers ligt op 50 de grens tussen groei en contractie (krimp).