De beurzen worden nog steeds overspoeld met beleggersgeld uit Japan, waardoor de koersen steeds verder oplopen. Die realiteit is ergens tegenstrijdig met de economische, want de economie in de eurozone moet nog steeds door een diep dal trekken.

Er is echter het lichtpunt van de zwakkere euro, die op de valutamarkten in snel tempo terrein verliest ten opzichte van de dollar. De zwakte van de euro heeft onder andere te maken met de dreiging van de Europese Centrale Bank om de rente onder nul te laten zakken.

De beurzen worden nog steeds overspoeld met beleggersgeld uit Japan, waardoor de koersen steeds verder oplopen. Die realiteit is ergens tegenstrijdig met de economische, want de economie in de eurozone moet nog steeds door een diep dal trekken. Er is echter het lichtpunt van de zwakkere euro, die op de valutamarkten in snel tempo terrein verliest ten opzichte van de dollar. De zwakte van de euro heeft onder andere te maken met de dreiging van de Europese Centrale Bank om de rente onder nul te laten zakken.