Het sentiment wordt nog steeds ondersteund door de hoop dat de ECB volgende week haar basisrente zal verlagen.

De Brusselse beurs was ditmaal het zwakke broertje in Europa, met een verlies van zowat een kwart procent voor de BEL 20. Er moet echter rekening gehouden worden met het feit dat GdF Suez, toch één van de zwaargewichten binnen de index, vandaag ex-dividend ging.

Op economisch vlak was er het nieuws dat de Britse economie tijdens het eerste kwartaal met 0,30% was gegroeid. Dat was een meevaller, want er was slechts gerekend op een groei met 0,10%. Pessimisten hadden zelfs een krimp van het BBP niet uitgesloten.

Het sentiment wordt nog steeds ondersteund door de hoop dat de ECB volgende week haar basisrente zal verlagen. De Brusselse beurs was ditmaal het zwakke broertje in Europa, met een verlies van zowat een kwart procent voor de BEL 20. Er moet echter rekening gehouden worden met het feit dat GdF Suez, toch één van de zwaargewichten binnen de index, vandaag ex-dividend ging. Op economisch vlak was er het nieuws dat de Britse economie tijdens het eerste kwartaal met 0,30% was gegroeid. Dat was een meevaller, want er was slechts gerekend op een groei met 0,10%. Pessimisten hadden zelfs een krimp van het BBP niet uitgesloten.