Europese beurzen houden de stemming er in

De Europese beurzen zijn nog steeds vast gestemd, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 noteren nu ongeveer een half procent boven het slotniveau van gisteren. Ageas is momenteel de sterkste stijger binnen de BEL 20, terwijl in de financiële sector KBC lichtjes terrein moet prijsgeven.

De terugval van de (overwogen) Belgische bankaandelen heeft volgens professor Stefan Duchateau epische vormen aangenomen. Dit vormt s, naast de internationale statistieken over bankafschrijvingen waar ons land een weinig benijdenswaardige koppositie bekleedt, een verdere illustratie van de specifieke impact van de bankencrisis in België.

De terugslag van deze financiële crisis in de reële economie kon echter grotendeels vermeden dankzij diverse waarborgstellingen die hun credibiliteit konden onderbouwen dankzij de hogere spaartegoeden van particulieren bij de beursgenoteerde Belgische banken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content