In Nederland maakte AkzoNobel goede kwartaalcijfers bekend, zodat de koers duidelijk hoger mocht openen. In Brussel won de BEL 20 bijna een half procent in de opening, met niet verrassend KBC als sterkste stijger. Het verlies van gisteren kan voorlopig echter niet worden opgehaald. Picanol opende op de gisterenavond gepubliceerde cijfers meer dan 3% lager.

15% lagere omzet voor Picanol

Picanol Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een geconsolideerde omzet van 107,03 miljoen euro. Dit is een daling van 15% in vergelijking met 126,55 miljoen euro in het sterke eerste kwartaal van 2011, maar in lijn met 108,99 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2011.

Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een eerste kwartaal in lijn met de tweede jaarhelft van 2011.

De wereldmarkt voor nieuwe weefmachines wordt daarbij gekenmerkt door nervositeit, waarbij de Picanol sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De divisie Industries werd in het eerste kwartaal van 2012 geconfronteerd met een lagere vraag vanuit Weaving Machines, maar kon in vergelijking met de tweede jaarhelft van 2011 een verdere groei bij externe klanten realiseren.

Vooruitzichten

Op basis van de huidige marktsituatie verwacht de Picanol Group voor de eerste jaarhelft van 2012 een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft van 2012 blijven erg onduidelijk door de zeer beperkte visibiliteit op de markten waarin de groep actief is.

Picanol blijft voorzichtig aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie. Door het cyclische karakter van de textielmarkt blijft Picanol zijn inspanningen inzake strikte kostenbeheersing onverminderd voortzetten. Het bedrijf maakt op dinsdag 28 augustus 2012 (voorbeurs) zijn resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend.

In Nederland maakte AkzoNobel goede kwartaalcijfers bekend, zodat de koers duidelijk hoger mocht openen. In Brussel won de BEL 20 bijna een half procent in de opening, met niet verrassend KBC als sterkste stijger. Het verlies van gisteren kan voorlopig echter niet worden opgehaald. Picanol opende op de gisterenavond gepubliceerde cijfers meer dan 3% lager. 15% lagere omzet voor Picanol Picanol Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een geconsolideerde omzet van 107,03 miljoen euro. Dit is een daling van 15% in vergelijking met 126,55 miljoen euro in het sterke eerste kwartaal van 2011, maar in lijn met 108,99 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2011. Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een eerste kwartaal in lijn met de tweede jaarhelft van 2011. De wereldmarkt voor nieuwe weefmachines wordt daarbij gekenmerkt door nervositeit, waarbij de Picanol sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De divisie Industries werd in het eerste kwartaal van 2012 geconfronteerd met een lagere vraag vanuit Weaving Machines, maar kon in vergelijking met de tweede jaarhelft van 2011 een verdere groei bij externe klanten realiseren. Vooruitzichten Op basis van de huidige marktsituatie verwacht de Picanol Group voor de eerste jaarhelft van 2012 een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft van 2012 blijven erg onduidelijk door de zeer beperkte visibiliteit op de markten waarin de groep actief is. Picanol blijft voorzichtig aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie. Door het cyclische karakter van de textielmarkt blijft Picanol zijn inspanningen inzake strikte kostenbeheersing onverminderd voortzetten. Het bedrijf maakt op dinsdag 28 augustus 2012 (voorbeurs) zijn resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend.