De Amerikaanse aandelenmarkt bleef vorige week volgens Geert Van Herck van Leleux in goede doen. Vrijdag bereikte de S&P 500 een nieuwe top in de rally van 2009 op 1.514,41 punten. Hiermee handhaaft de index zich boven het psychologisch belangrijke peil van 1.500 punten.

Katalysator voor de stijging van afgelopen vrijdag was het ISM-rapport. De ISM-index meet het producentenvertrouwen in de Amerikaanse verwerkende nijverheid. In januari 2013 is deze index gestegen tot 53,1 punten (december 2012: 50,2 punten) en dit is het hoogste peil van de afgelopen negen maanden.

Herinner U dat een cijfer boven 50 punten op een expansie van de Amerikaanse industrie wijst. Kortom, het cijfer duidt aan dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is en dit rapport is volgens Geert Van Herck natuurlijk koren op de molen van

zij die de wereldeconomie dit jaar verder zien herstellen.

Het goede cijfer van het ISM-rapport sluit ook aan bij de betere cijfers van het Duitse en Chinese producentenvertrouwen.

Beleggers putten hier natuurlijk hoop uit dat het beursherstel ondersteund wordt door betere macro-economische cijfers. Dus worden risicodragende activa (zoals aandelen) gekocht en risicoloze activa (of veilige havens zoals Duitse en Amerikaanse staatsobligaties) verkocht.

Maar ondanks alle optimisme blijft Geert Van Herck toch benadrukken dat de beurzen na hun stijging van midden

november 2013 aan een correctie toe zijn. Eventjes aan de zijlijn wachten lijkt hem nu de beste optie.

De Amerikaanse aandelenmarkt bleef vorige week volgens Geert Van Herck van Leleux in goede doen. Vrijdag bereikte de S&P 500 een nieuwe top in de rally van 2009 op 1.514,41 punten. Hiermee handhaaft de index zich boven het psychologisch belangrijke peil van 1.500 punten. Katalysator voor de stijging van afgelopen vrijdag was het ISM-rapport. De ISM-index meet het producentenvertrouwen in de Amerikaanse verwerkende nijverheid. In januari 2013 is deze index gestegen tot 53,1 punten (december 2012: 50,2 punten) en dit is het hoogste peil van de afgelopen negen maanden. Herinner U dat een cijfer boven 50 punten op een expansie van de Amerikaanse industrie wijst. Kortom, het cijfer duidt aan dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is en dit rapport is volgens Geert Van Herck natuurlijk koren op de molen van zij die de wereldeconomie dit jaar verder zien herstellen. Het goede cijfer van het ISM-rapport sluit ook aan bij de betere cijfers van het Duitse en Chinese producentenvertrouwen. Beleggers putten hier natuurlijk hoop uit dat het beursherstel ondersteund wordt door betere macro-economische cijfers. Dus worden risicodragende activa (zoals aandelen) gekocht en risicoloze activa (of veilige havens zoals Duitse en Amerikaanse staatsobligaties) verkocht. Maar ondanks alle optimisme blijft Geert Van Herck toch benadrukken dat de beurzen na hun stijging van midden november 2013 aan een correctie toe zijn. Eventjes aan de zijlijn wachten lijkt hem nu de beste optie.