In Italië verdedigde eerste minister Mario Monti zijn beleid. Monti merkte op dat hij weliswaar de belastingen heeft verhoogd, maar dat deze impopulaire maatregel werd getroffen om de kosten waaraan Italië zich kan financieren te drukken. Dat is volgens de premier inderdaad ook gelukt.

In november 2011 was Italië afgesneden van de financiële markten, inmiddels is dat niet meer het geval. De Italianen bereiden zich stilaan voor op de verkiezingen van april, waarbij duidelijk zal moeten worden hoe groot de invloed van ex-premier Silvio Berlusconi nog is.

In Italië verdedigde eerste minister Mario Monti zijn beleid. Monti merkte op dat hij weliswaar de belastingen heeft verhoogd, maar dat deze impopulaire maatregel werd getroffen om de kosten waaraan Italië zich kan financieren te drukken. Dat is volgens de premier inderdaad ook gelukt. In november 2011 was Italië afgesneden van de financiële markten, inmiddels is dat niet meer het geval. De Italianen bereiden zich stilaan voor op de verkiezingen van april, waarbij duidelijk zal moeten worden hoe groot de invloed van ex-premier Silvio Berlusconi nog is.