Een eerste opvallende vaststelling is dat van een echt euforische reactie op de beslissing van de FED om het taperen op de lange baan te schuiven niet echt sprake is. De beleggers beseffen maar al te goed dat uitstel in dit geval geen afstel betekent, wel integendeel.

Vroeg of laat zal de Amerikaanse centrale bank haar ondersteuningsmaatregelen toch moeten afbouwen. In dat geval is het opvallend dat de goudprijs na de forse stijging van gisterenavond even pas op de plaats maakt. Straks zal moeten blijken welke richting de goudprijs zal inslaan.

Een eerste opvallende vaststelling is dat van een echt euforische reactie op de beslissing van de FED om het taperen op de lange baan te schuiven niet echt sprake is. De beleggers beseffen maar al te goed dat uitstel in dit geval geen afstel betekent, wel integendeel. Vroeg of laat zal de Amerikaanse centrale bank haar ondersteuningsmaatregelen toch moeten afbouwen. In dat geval is het opvallend dat de goudprijs na de forse stijging van gisterenavond even pas op de plaats maakt. Straks zal moeten blijken welke richting de goudprijs zal inslaan.