Begin vorige week pauzeerden de Westerse beurzen even om op adem te komen na de sterke remonte van midden november 2012. Naar het einde van de week waren de koopjesjagers weer op de afspraak en hervatten de beurzen hun opwaartse rit.

In Europa heeft het er alvast toe geleid dat de STOXX Europe 600 vrijdag een hoogste notering van 277,10 punten bereikte.

Hierdoor heeft deze benchmarkindex voor de Europese beurzen zijn recente toppen van september/oktober/november

2012 (op 276,56 punten) opwaarts overschreden.

Van Herck is alert geworden

Wie de analyses van Van Herck de afgelopen maanden las, weet dat hij nu zeer alert is geworden. Want hij heeft steeds

volgehouden dat de recente stijging van de aandelenmarkten zeer waarschijnlijk de laatste haussebeweging zou zijn in de

rally van maart 2009 tot op heden.

Om te beslissen over kopen/verkopen richten Van Herck de blik, hoe kan het ook anders, naar Wall Street. Nog steeds de

markt die het sentiment op de beurzen sterk bepaalt.

De S&P 500 noteert op dit ogenblik rond de 1.420 punten. De recente koerstoppen bedroegen 1.470 - 1.474 punten. M.a.w. nog een minimum koerspotentieel van zo'n 4%.

In geval van een positieve afloop van de "fiscal cliff"-besprekingen kunnen er nog wat procenten bij. Maar hou vooral de steun op 1.385,43 punten in de gaten. Een neerwaartse doorbraak voorspelt weinig goeds...

Begin vorige week pauzeerden de Westerse beurzen even om op adem te komen na de sterke remonte van midden november 2012. Naar het einde van de week waren de koopjesjagers weer op de afspraak en hervatten de beurzen hun opwaartse rit. In Europa heeft het er alvast toe geleid dat de STOXX Europe 600 vrijdag een hoogste notering van 277,10 punten bereikte. Hierdoor heeft deze benchmarkindex voor de Europese beurzen zijn recente toppen van september/oktober/november 2012 (op 276,56 punten) opwaarts overschreden.Van Herck is alert geworden Wie de analyses van Van Herck de afgelopen maanden las, weet dat hij nu zeer alert is geworden. Want hij heeft steeds volgehouden dat de recente stijging van de aandelenmarkten zeer waarschijnlijk de laatste haussebeweging zou zijn in de rally van maart 2009 tot op heden. Om te beslissen over kopen/verkopen richten Van Herck de blik, hoe kan het ook anders, naar Wall Street. Nog steeds de markt die het sentiment op de beurzen sterk bepaalt. De S&P 500 noteert op dit ogenblik rond de 1.420 punten. De recente koerstoppen bedroegen 1.470 - 1.474 punten. M.a.w. nog een minimum koerspotentieel van zo'n 4%. In geval van een positieve afloop van de "fiscal cliff"-besprekingen kunnen er nog wat procenten bij. Maar hou vooral de steun op 1.385,43 punten in de gaten. Een neerwaartse doorbraak voorspelt weinig goeds...