De Amerikaanse beleggers lijken zich op dit ogenblik alvast geen zorgen te maken over de mogelijke afbouw van het obligatie-inkoopprogramma van de Federal Reserve.

Daar lijkt vooral de Amerikaanse obligatiemarkt onder te lijden waar de langetermijnrentevoeten fors de hoogte ingeschoten zijn.

Op de beursvloer was de daling die eind mei aanvatte slechts een correctie in een nog steeds stijgende trend. De hausse op

Wall Street heeft zijn effect op de Europese beurzen niet gemist.

Ook de Europese beurzen zijn al enkele weken aan de beterhand. Het valt daarbij wel op dat de STOXX Europe 600 nog een eindje van zijn top van eind mei noteert (zo'n 5% lager aan de actuele stand van de index).

Ook de neerwaartse correctie van de index was dubbel zo groot als de correctie van de Amerikaanse markt. Europa reageert m.a.w. veel feller bij neerwaartse correcties en blijft wat achter als de Amerikaanse markt opleeft.

Zolang de stijgende trend op de Amerikaanse markt aanhoudt, ziet Geert van Herck geen reden om Europese aandelen te verkopen!

De Amerikaanse beleggers lijken zich op dit ogenblik alvast geen zorgen te maken over de mogelijke afbouw van het obligatie-inkoopprogramma van de Federal Reserve. Daar lijkt vooral de Amerikaanse obligatiemarkt onder te lijden waar de langetermijnrentevoeten fors de hoogte ingeschoten zijn. Op de beursvloer was de daling die eind mei aanvatte slechts een correctie in een nog steeds stijgende trend. De hausse op Wall Street heeft zijn effect op de Europese beurzen niet gemist. Ook de Europese beurzen zijn al enkele weken aan de beterhand. Het valt daarbij wel op dat de STOXX Europe 600 nog een eindje van zijn top van eind mei noteert (zo'n 5% lager aan de actuele stand van de index). Ook de neerwaartse correctie van de index was dubbel zo groot als de correctie van de Amerikaanse markt. Europa reageert m.a.w. veel feller bij neerwaartse correcties en blijft wat achter als de Amerikaanse markt opleeft. Zolang de stijgende trend op de Amerikaanse markt aanhoudt, ziet Geert van Herck geen reden om Europese aandelen te verkopen!