Belangrijk wordt de evolutie van de koersen in de loop van de dag. Gaan de openingswinsten worden vastgehouden of gaan die weer afbrokkelen?

Ook de koers van de euro is fors gestegen, waardoor de kaap van 1,26 dollar weer in het vizier komt. De downtrend bij de euro is daarmee nog niet doorbroken. Vanmorgen werden ook de olie en het goud opnieuw duurder.

Amsterdamse beursnotering DE Master Blenders

DE Master Blenders 1753 (DEMB) kreeg een notering op de Amsterdamse beurs, via de zogenaamde grijze handel die tot 6 juli aanstaande zal duren.

De beursintroductie vindt plaats door een zogenaamde 'spin-off' van de huidige moeder Sara Lee. De aandeelhouders van Sara Lee zijn vrijwel allemaal (99,8%) afkomstig uit de Verenigde Staten. Veel van deze beleggers kunnen of mogen niet in buitenlandse aandelen beleggen.

Profiel DEMB

DEMB is een 'pure play' in koffie en thee en is na Nestlé en Kraft de nummer 3 ter wereld. In 2011 bedroeg de omzet EUR 2,6 miljard en het operationele resultaat EUR 363 miljoen. Sinds de overname in 1978 door Sara Lee, bleef DE eigenlijk een ondergeschoven kind binnen het concern.

Het werd vooral als cash cow gezien en er werd relatief weinig geïnvesteerd in de DE-merken. Nu DEMB op eigen benen komt te staan, wil het management van DEMB op termijn de nummer 2 ter wereld worden. Het bedrijf heeft meerdere sterke, lokale merken; van de omzet komt 72% uit markten waarin DEMB de nummer 1 of 2 positie bekleedt.

Tijdslijnen van de notering

De opsplitsing van Sara Lee houdt in dat alle huidige aandeelhouders een nieuw aandeel Hillshire Brands (de vleesactiviteiten van het voormalige Sara Lee), een aandeel DE Master Blenders en een speciaal dividend van USD 3 krijgen.

Belangrijk wordt de evolutie van de koersen in de loop van de dag. Gaan de openingswinsten worden vastgehouden of gaan die weer afbrokkelen? Ook de koers van de euro is fors gestegen, waardoor de kaap van 1,26 dollar weer in het vizier komt. De downtrend bij de euro is daarmee nog niet doorbroken. Vanmorgen werden ook de olie en het goud opnieuw duurder. Amsterdamse beursnotering DE Master Blenders DE Master Blenders 1753 (DEMB) kreeg een notering op de Amsterdamse beurs, via de zogenaamde grijze handel die tot 6 juli aanstaande zal duren. De beursintroductie vindt plaats door een zogenaamde 'spin-off' van de huidige moeder Sara Lee. De aandeelhouders van Sara Lee zijn vrijwel allemaal (99,8%) afkomstig uit de Verenigde Staten. Veel van deze beleggers kunnen of mogen niet in buitenlandse aandelen beleggen. Profiel DEMB DEMB is een 'pure play' in koffie en thee en is na Nestlé en Kraft de nummer 3 ter wereld. In 2011 bedroeg de omzet EUR 2,6 miljard en het operationele resultaat EUR 363 miljoen. Sinds de overname in 1978 door Sara Lee, bleef DE eigenlijk een ondergeschoven kind binnen het concern. Het werd vooral als cash cow gezien en er werd relatief weinig geïnvesteerd in de DE-merken. Nu DEMB op eigen benen komt te staan, wil het management van DEMB op termijn de nummer 2 ter wereld worden. Het bedrijf heeft meerdere sterke, lokale merken; van de omzet komt 72% uit markten waarin DEMB de nummer 1 of 2 positie bekleedt.Tijdslijnen van de notering De opsplitsing van Sara Lee houdt in dat alle huidige aandeelhouders een nieuw aandeel Hillshire Brands (de vleesactiviteiten van het voormalige Sara Lee), een aandeel DE Master Blenders en een speciaal dividend van USD 3 krijgen.