Eergisteren is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nogmaals duidelijk geworden hoe hard de financiële markten met de monetaire politiek bezig zijn en hoe groot de angst is (of de euforie) dat de geldkraan dichtgaat. DIt is meteen ook de grote uitdaging voor de komende maanden.

Terug gaan naar een normale toestand waarin economische cijfers beoordeeld worden al swat ze zijn , namelijk economische indicatoren en niet als de verwachting van meer of minder liquiditeitsinjecties. Maar hier is dus nog een lange weg te gaan, een weg die zal bezaaid zijn met onzerkerheid en volatiliteit.

Eergisteren is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nogmaals duidelijk geworden hoe hard de financiële markten met de monetaire politiek bezig zijn en hoe groot de angst is (of de euforie) dat de geldkraan dichtgaat. DIt is meteen ook de grote uitdaging voor de komende maanden. Terug gaan naar een normale toestand waarin economische cijfers beoordeeld worden al swat ze zijn , namelijk economische indicatoren en niet als de verwachting van meer of minder liquiditeitsinjecties. Maar hier is dus nog een lange weg te gaan, een weg die zal bezaaid zijn met onzerkerheid en volatiliteit.