De fundamentele situatie is volgens professor Stefan Duchateau weinig veranderd: Het tempo van de economische groei in China dicteert de pas van de omringende landen die de Chinese terugval (zelfs tot 6% in 2014) vertalen in een lichte recessie, zoals in Thailand of Maleisië, met een moeilijk te ontkennen terugval van de verwachte bedrijfsresultaten en dito beursprestaties.

De enige houdbare oplossing bestaat uit een drastische daling van de Chinese officiële rentetarieven waarmee de industriële sector opnieuw over voldoende zuurstof kan gaan beschikken.

Maar deze maatregel dreigt voor een zeepbel te zorgen in de vastgoedsector en zal de voedselinflatie nog meer aanzwengelen.

De nefast gevolgen van een dergelijke politiek zijn in India en Indonesië af te lezen aan de dagelijkse achteruitgang van hun muntkoersen, opgejaagde voedselprijzen en dramatische handelstekorten.

De fundamentele situatie is volgens professor Stefan Duchateau weinig veranderd: Het tempo van de economische groei in China dicteert de pas van de omringende landen die de Chinese terugval (zelfs tot 6% in 2014) vertalen in een lichte recessie, zoals in Thailand of Maleisië, met een moeilijk te ontkennen terugval van de verwachte bedrijfsresultaten en dito beursprestaties. De enige houdbare oplossing bestaat uit een drastische daling van de Chinese officiële rentetarieven waarmee de industriële sector opnieuw over voldoende zuurstof kan gaan beschikken. Maar deze maatregel dreigt voor een zeepbel te zorgen in de vastgoedsector en zal de voedselinflatie nog meer aanzwengelen. De nefast gevolgen van een dergelijke politiek zijn in India en Indonesië af te lezen aan de dagelijkse achteruitgang van hun muntkoersen, opgejaagde voedselprijzen en dramatische handelstekorten.