De Bank of England verklaarde gisteren dat ze, alhoewel de meest recente cijfers stevig meevielen, klaar staat indien dit nodig zou zijn. Ook de Europese Centrale Bank kwam met een gelijkaardige verklaring, ook hier is van een aantrekken van de monetaire teugels nog geen sprake.

Dergelijke uitspraken zouden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de markten voor risico verder moeten kunnen ondersteunen. Het zal echter ook interessant zijn welke impact de commentaren in de muntenwereld zullen hebben, waarbij de euro in eerste instantie gisteren flink wat terrein prijsgaf.

De Bank of England verklaarde gisteren dat ze, alhoewel de meest recente cijfers stevig meevielen, klaar staat indien dit nodig zou zijn. Ook de Europese Centrale Bank kwam met een gelijkaardige verklaring, ook hier is van een aantrekken van de monetaire teugels nog geen sprake. Dergelijke uitspraken zouden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de markten voor risico verder moeten kunnen ondersteunen. Het zal echter ook interessant zijn welke impact de commentaren in de muntenwereld zullen hebben, waarbij de euro in eerste instantie gisteren flink wat terrein prijsgaf.