Nog niet zolang geleden was er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een grote angst dat de eenheidsmunt zou verdwijnen of dat er landen zouden uitstappen. Maar in die tijd verstevigde de munt wel, wat toch enige stof geeft tot nadenken. De euro ligt nog steeds stevig op koers.

Wat de groeimarkten betreft kunnen we niet echt spreken van een currency war, zoals dat in Japan het geval was. De Bank of Japan druk zijn munt naar beneden drukt om de deflatie te bevechten en om de economische groei opnieuw aangezwengeld te krijgen.

Nog niet zolang geleden was er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een grote angst dat de eenheidsmunt zou verdwijnen of dat er landen zouden uitstappen. Maar in die tijd verstevigde de munt wel, wat toch enige stof geeft tot nadenken. De euro ligt nog steeds stevig op koers. Wat de groeimarkten betreft kunnen we niet echt spreken van een currency war, zoals dat in Japan het geval was. De Bank of Japan druk zijn munt naar beneden drukt om de deflatie te bevechten en om de economische groei opnieuw aangezwengeld te krijgen.