De gevolgen van de vertraging opgelopen door de eindeloze discussies over shutdown en schuldenplafond zullen slechts in de komende weken en maanden duidelijk worden. Vast staat in ieder geval dat de Amerikaanse economie heel wat schade heeft opgelopen.

Daardoor is de kans klein geworden dat de Amerikaanse centrale bank op korte termijn zal beginnen met 'taperen'. Sommige analisten verwachten dat de steunmaatregelen onder de economie in de Verenigde Staten dit jaar niet meer teruggetrokken zullen worden.

De gevolgen van de vertraging opgelopen door de eindeloze discussies over shutdown en schuldenplafond zullen slechts in de komende weken en maanden duidelijk worden. Vast staat in ieder geval dat de Amerikaanse economie heel wat schade heeft opgelopen. Daardoor is de kans klein geworden dat de Amerikaanse centrale bank op korte termijn zal beginnen met 'taperen'. Sommige analisten verwachten dat de steunmaatregelen onder de economie in de Verenigde Staten dit jaar niet meer teruggetrokken zullen worden.