Vanmorgen maakte Kinepolis de kwartaal- en jaarcijfers bekend, maar die cijfers hebben per saldo weinig invloed op de koers.

Ondanks de daling van het aantal bezoekers met 1,4 miljoen, steeg de omzet vorig jaar met 0,3%, dit door de stijging van de omzet per bezoeker en de inkomstengroei van andere activiteiten, gecombineerd met het effect van de integratie van Brightfish vanaf oktober 2011.

Deze omzetstijging en de verdere verbetering van de operationele efficiëntie leidden tot een stijging van de courante EBITDA met 3,2% tot € 74,0 miljoen en een stijging van de courante winst tot € 37,4 miljoen.

Deze stijging, gecombineerd met het in 2012 uitgevoerde programma voor inkoop van eigen aandelen, resulteert in een sterke waardecreatie voor de aandeelhouders.

De winst per aandeel steeg met 11,2% en het dividend per aandeel met 31,1%.

Door het gestegen resultaat realiseert Kinepolis ook een hogere vrije kasstroom (€ 54,1 miljoen) en blijft de toename van de netto financiële schuld beperkt tot € 13,7 miljoen, dit na de kapitaaloptimalisatie door de inkoop van eigen aandelen ten bedrage van € 47,9 miljoen, waardoor de schuldgraad erg laag blijft.

Vanmorgen maakte Kinepolis de kwartaal- en jaarcijfers bekend, maar die cijfers hebben per saldo weinig invloed op de koers. Ondanks de daling van het aantal bezoekers met 1,4 miljoen, steeg de omzet vorig jaar met 0,3%, dit door de stijging van de omzet per bezoeker en de inkomstengroei van andere activiteiten, gecombineerd met het effect van de integratie van Brightfish vanaf oktober 2011. Deze omzetstijging en de verdere verbetering van de operationele efficiëntie leidden tot een stijging van de courante EBITDA met 3,2% tot € 74,0 miljoen en een stijging van de courante winst tot € 37,4 miljoen. Deze stijging, gecombineerd met het in 2012 uitgevoerde programma voor inkoop van eigen aandelen, resulteert in een sterke waardecreatie voor de aandeelhouders. De winst per aandeel steeg met 11,2% en het dividend per aandeel met 31,1%. Door het gestegen resultaat realiseert Kinepolis ook een hogere vrije kasstroom (€ 54,1 miljoen) en blijft de toename van de netto financiële schuld beperkt tot € 13,7 miljoen, dit na de kapitaaloptimalisatie door de inkoop van eigen aandelen ten bedrage van € 47,9 miljoen, waardoor de schuldgraad erg laag blijft.