Het gevaar lijkt volgens professor Stefan Duchateau het meest concreet te worden wanneer we de Chinese situatie van naderbij bekijken.

De overheid wenst (terecht) haar economie om te vormen van een investerings- naar een consumptiegedreven om te vormen. Maar deze evolutie gaat gepaard met een lagere economische groeivoet en speelt zich af tegen de achtergrond van een sterk verhitte vastgoedmarkt.

Vandaar dat Duchateau in ruime mate overwogen blijft in Europa en de VS en slechts schoorvoetend de onderwegingen in de groeilanden aan het wegwerken zijn. Hij is niet de enige die dit doet, natuurlijk... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het gevaar lijkt volgens professor Stefan Duchateau het meest concreet te worden wanneer we de Chinese situatie van naderbij bekijken. De overheid wenst (terecht) haar economie om te vormen van een investerings- naar een consumptiegedreven om te vormen. Maar deze evolutie gaat gepaard met een lagere economische groeivoet en speelt zich af tegen de achtergrond van een sterk verhitte vastgoedmarkt. Vandaar dat Duchateau in ruime mate overwogen blijft in Europa en de VS en slechts schoorvoetend de onderwegingen in de groeilanden aan het wegwerken zijn. Hij is niet de enige die dit doet, natuurlijk... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.