De groeimarkten laten Philippe Gijsels van BNP Paribas een zekere vorm van zwakte van hun munt toe om competitief te zijn en hun export veilig te stellen Maar ze willen ook niet dat hun munt in vrije val gaat want dan komt er kapitaalsvlucht en smelten hun reserves weg.

Dit gaf al aanleding tot interventies en kan in het geval van Brazilie zelfs leiden tot renteverhogingen wat de economie dan weer geen goed doet. Het is en blijft een complexe situatie. Hoe ze zal opgelost raken, blijft vooralsnog hoogst onduidelijk. Mogelijk krijgen we nog een paar spannende dagen voor ons.

De groeimarkten laten Philippe Gijsels van BNP Paribas een zekere vorm van zwakte van hun munt toe om competitief te zijn en hun export veilig te stellen Maar ze willen ook niet dat hun munt in vrije val gaat want dan komt er kapitaalsvlucht en smelten hun reserves weg. Dit gaf al aanleding tot interventies en kan in het geval van Brazilie zelfs leiden tot renteverhogingen wat de economie dan weer geen goed doet. Het is en blijft een complexe situatie. Hoe ze zal opgelost raken, blijft vooralsnog hoogst onduidelijk. Mogelijk krijgen we nog een paar spannende dagen voor ons.