Er zijn volgens professor Stefan Duchateau voldoende argumenten om een Chinese rentedaling te durven overwegen en de gedachte hieraan alleen al volstaat voor een hausse op de Zuidoost Aziatische markten.

Maar zonder de pret te willen bedreven, moet Duchateau er toch op wijzen dat een dergelijke rentedaling in het verleden altijd werd voorafgegaan door een verlaging van de reservecoëfficiënten van de banken de prelude vormden op een daling van de beleidsrente.

Logisch want het enkel zinvol om de officiële tarieven te laten dalen als je de banken ook de kans geeft meer kredieten toe te kennen om de economie aan te zwengelen.

Van een dergelijke versoepeling op de bancaire restricties is echter weinig te merken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Er zijn volgens professor Stefan Duchateau voldoende argumenten om een Chinese rentedaling te durven overwegen en de gedachte hieraan alleen al volstaat voor een hausse op de Zuidoost Aziatische markten. Maar zonder de pret te willen bedreven, moet Duchateau er toch op wijzen dat een dergelijke rentedaling in het verleden altijd werd voorafgegaan door een verlaging van de reservecoëfficiënten van de banken de prelude vormden op een daling van de beleidsrente. Logisch want het enkel zinvol om de officiële tarieven te laten dalen als je de banken ook de kans geeft meer kredieten toe te kennen om de economie aan te zwengelen. Van een dergelijke versoepeling op de bancaire restricties is echter weinig te merken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.