Maar laat dat de aandacht niet afleiden van het grotere plaatje. We moeten volgens Gijsels de toestand in de Krim vanzelfsprekend van nabij blijven opvolgen. Maar op dit moment beïnvloedt het zijn positieve visie op de aandelenmarkten niet.

De bouwstenen voor geleidelijk aan hogere koersen liggen nog steeds op tafel. De economische cijfers blijven wijzen in de richting van een geleidelijk herstel van de wereldeconomie en het resultatenseizoen valt mee, vooral dan in de Verenigde Staten. Gisteren namen de goede cijfers van Apple de Nasdaq op sleeptouw terwijl de Dow Jones vlak was.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 geeft inmiddels zowat driekwart procent prijs, de BEL 20 beperkt het verlies tot minder dan een half procent. Opvallende uitschieters zijn er in feite niet.

Maar laat dat de aandacht niet afleiden van het grotere plaatje. We moeten volgens Gijsels de toestand in de Krim vanzelfsprekend van nabij blijven opvolgen. Maar op dit moment beïnvloedt het zijn positieve visie op de aandelenmarkten niet. De bouwstenen voor geleidelijk aan hogere koersen liggen nog steeds op tafel. De economische cijfers blijven wijzen in de richting van een geleidelijk herstel van de wereldeconomie en het resultatenseizoen valt mee, vooral dan in de Verenigde Staten. Gisteren namen de goede cijfers van Apple de Nasdaq op sleeptouw terwijl de Dow Jones vlak was. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 geeft inmiddels zowat driekwart procent prijs, de BEL 20 beperkt het verlies tot minder dan een half procent. Opvallende uitschieters zijn er in feite niet.