Juni was een zwakke maand voor de Europese beurzen, met heel wat volatiliteit. Het ziet er echter naar uit dat het ergste achter de rug is.

Zowel het nieuws over een mogelijke 'tapering' door de Amerikaanse centrale bank als de Chinese groeivertraging zit al minstens deels in de koersen verrekend.

Andrea Williams, verantwoordelijk voor Europese aandelen bij Royal London Asset Management, is van mening dat het sentiment bij de beleggers inmiddels sterk is verbeterd. Zij verwacht dat de cyclicals een inhaalmaneuver kunnen uitvoeren, ook al omdat de Japanse economie het opnieuw beter doet.

Juni was een zwakke maand voor de Europese beurzen, met heel wat volatiliteit. Het ziet er echter naar uit dat het ergste achter de rug is. Zowel het nieuws over een mogelijke 'tapering' door de Amerikaanse centrale bank als de Chinese groeivertraging zit al minstens deels in de koersen verrekend. Andrea Williams, verantwoordelijk voor Europese aandelen bij Royal London Asset Management, is van mening dat het sentiment bij de beleggers inmiddels sterk is verbeterd. Zij verwacht dat de cyclicals een inhaalmaneuver kunnen uitvoeren, ook al omdat de Japanse economie het opnieuw beter doet.