In de huidige context is volgens professor Stefan Duchateau vooral de ontwikkeling van de Italiaanse en Spaanse beurs belangwekkend.

Zij behoren immers tot de best presterende aandelenmarkten wereldwijd, ondanks het feit dat de (verwachte) bedrijfsresultaten nog steeds geen teken van herstel vertonen.

De beleggers lopen hiermee vooruit ( zoals het hoort) op een herstel van de locale ondernemingswinsten in de richting van hun vroegere positie, hetgeen een bijzonder potentieel vertegenwoordigd.

Professionele beleggers wensen hiermee tegelijk hun vertrouwen uit te drukken in en het nodige geduld uit te oefenen voor een verder herstel van de Zuid-Europese economieën.

Dit verklaart tegelijk ook waarom Duchateau zowel Duitse en Zweedse als Italiaanse en Spaanse bedrijven opneemt in de aandelenselectie, waarbij hij zich bewust is van het feit dat door de selectie van Zuid-Europese bedrijven wat meer volatiliteit in onze beleggingspositie toelaten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In de huidige context is volgens professor Stefan Duchateau vooral de ontwikkeling van de Italiaanse en Spaanse beurs belangwekkend. Zij behoren immers tot de best presterende aandelenmarkten wereldwijd, ondanks het feit dat de (verwachte) bedrijfsresultaten nog steeds geen teken van herstel vertonen. De beleggers lopen hiermee vooruit ( zoals het hoort) op een herstel van de locale ondernemingswinsten in de richting van hun vroegere positie, hetgeen een bijzonder potentieel vertegenwoordigd. Professionele beleggers wensen hiermee tegelijk hun vertrouwen uit te drukken in en het nodige geduld uit te oefenen voor een verder herstel van de Zuid-Europese economieën. Dit verklaart tegelijk ook waarom Duchateau zowel Duitse en Zweedse als Italiaanse en Spaanse bedrijven opneemt in de aandelenselectie, waarbij hij zich bewust is van het feit dat door de selectie van Zuid-Europese bedrijven wat meer volatiliteit in onze beleggingspositie toelaten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.