In Duitsland heerst met de verkiezingen voor de Bundestag op komst een relatieve windstilte. Bijna iedereen er er van overtuigd dat de huidige kanselier Angela Merkel op een relatief makkelijke overwinning zal afstevenen. Daarmee kan de ijzeren kanselier haar politiek verder zetten.

Haar tegenkandidaat Peer Steinbrück lijkt zich al bij zijn nederlaag te hebben neergelegd. Volgens insiders straalt Steinbrück te weinig charisma uit om als overwinnaar uit de verkiezingsstrijd te komen. Van de anti-Europapartij Alternative für Deutschland hebben we weinig of niets meer vernomen.

In Duitsland heerst met de verkiezingen voor de Bundestag op komst een relatieve windstilte. Bijna iedereen er er van overtuigd dat de huidige kanselier Angela Merkel op een relatief makkelijke overwinning zal afstevenen. Daarmee kan de ijzeren kanselier haar politiek verder zetten. Haar tegenkandidaat Peer Steinbrück lijkt zich al bij zijn nederlaag te hebben neergelegd. Volgens insiders straalt Steinbrück te weinig charisma uit om als overwinnaar uit de verkiezingsstrijd te komen. Van de anti-Europapartij Alternative für Deutschland hebben we weinig of niets meer vernomen.