Immers als Amerika verkouden is zullen de andere markten gaan niezen. In de afgelopen jaren is het duidelijk te zien geweest. Europa daalde omdat Azië daalde en die markten daalden weer omdat Amerika daalde. En 's avonds gingen de Amerikaanse markten weer omlaag omdat Europa daalde.

Sinds het begin van het jaar is die situatie veranderd. Markten in Europa hebben dit jaar een gemiddelde winst gemaakt van 1,8%. Kijken we naar de diverse landenindices dan is de situatie slechter.

De DAX bijvoorbeeld kwam deze week in het verlies voor het jaar. Vrijdag was de negatieve performance 2%. En dat terwijl de Dow Jones bijna 11% hoger staat dan eind vorig jaar. En de Nikkei-225 heeft zelfs een koersappreciatie gehad van 28%.

Immers als Amerika verkouden is zullen de andere markten gaan niezen. In de afgelopen jaren is het duidelijk te zien geweest. Europa daalde omdat Azië daalde en die markten daalden weer omdat Amerika daalde. En 's avonds gingen de Amerikaanse markten weer omlaag omdat Europa daalde. Sinds het begin van het jaar is die situatie veranderd. Markten in Europa hebben dit jaar een gemiddelde winst gemaakt van 1,8%. Kijken we naar de diverse landenindices dan is de situatie slechter. De DAX bijvoorbeeld kwam deze week in het verlies voor het jaar. Vrijdag was de negatieve performance 2%. En dat terwijl de Dow Jones bijna 11% hoger staat dan eind vorig jaar. En de Nikkei-225 heeft zelfs een koersappreciatie gehad van 28%.