Ondanks de misschien ontgoochelende reactie van gisteren op de Europes renteverlaging blijft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de kans groot dat de aandelenmarkten de komende maanden goed ondersteund zullen blijven. Gijsels durft hier zelfs al het woord eindejaarsrally in de mond nemen.

Want wat de ECB gisteren zeker ook heeft aangegeven is dat men niet zal dulden dat de eurozone in een deflatoire spiraal verzand. En alhoewel LTRO door Maria Draghi niet in de mond werd genomen is het duidelijk dat geen middel zal worden geschuwd om het deflatiespook te verjagen. En Ceteris Paribus betekent meer euro liquiditeit een sterkere USD en goed ondersteunde markten.

Ondanks de misschien ontgoochelende reactie van gisteren op de Europes renteverlaging blijft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de kans groot dat de aandelenmarkten de komende maanden goed ondersteund zullen blijven. Gijsels durft hier zelfs al het woord eindejaarsrally in de mond nemen. Want wat de ECB gisteren zeker ook heeft aangegeven is dat men niet zal dulden dat de eurozone in een deflatoire spiraal verzand. En alhoewel LTRO door Maria Draghi niet in de mond werd genomen is het duidelijk dat geen middel zal worden geschuwd om het deflatiespook te verjagen. En Ceteris Paribus betekent meer euro liquiditeit een sterkere USD en goed ondersteunde markten.