De beleggers beseffen maar al te goed dat de fundamentals onder de economie hoe dan ook slecht blijven.

Binnen Europa weerklinkt de kritiek op de besparingsplannen steeds luider. Gisteren maakte de Duitse sociaaldemocratische politicus Martin Schulze korte metten met de besparingsmaatregelen zoals die aan de Europese landen in moeilijkheden opgelegd worden.

De achterliggende filosofie is bekend. Door te besparen diept de recessie in de betrokken landen zich steeds verder uit, waardoor de deficieten nog verder oplopen.

Zo loopt de situatie helemaal uit de hand. Ook de Franse president François Hollande is voorstander van investeringen om de groei aan te zwengelen.

De beleggers beseffen maar al te goed dat de fundamentals onder de economie hoe dan ook slecht blijven. Binnen Europa weerklinkt de kritiek op de besparingsplannen steeds luider. Gisteren maakte de Duitse sociaaldemocratische politicus Martin Schulze korte metten met de besparingsmaatregelen zoals die aan de Europese landen in moeilijkheden opgelegd worden. De achterliggende filosofie is bekend. Door te besparen diept de recessie in de betrokken landen zich steeds verder uit, waardoor de deficieten nog verder oplopen. Zo loopt de situatie helemaal uit de hand. Ook de Franse president François Hollande is voorstander van investeringen om de groei aan te zwengelen.