80% van de bedrijfsresultaten die tot dusver werden bekendgemaakt, waren beter dan verwacht. Dit gegeven moet wel enigszins worden gerelativeerd, want de prognoses waren op het einde van het vorige en bij het begin van dit jaar enigszins neerwaarts bijgesteld.

Er was gerekend op een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 2,50% en dat percentage werd ruimschoots verbeterd. Momenteel overtreft het gemiddelde bedrijfsresultaat de prognoses met 7% en dat op een moment dat het resultatenseizoen al meer dan halfweg is.

Opletten voor de eurofactor

Wall Street mag steun verwachten van de bedrijfsresultaten

Beter dan verwachte cijfers betekenen uiteraard dat Wall Street steun mag verwachten van de bedrijfsresultaten. In Europa is dat in veel minder mate het geval, de Europese besparingsmaatregelen hebben namelijk een toxisch effect op de groei. Dat is onder andere gebleken uit de publicatie van een tegenvallende index van de aankoopmanagers.

De eurofactor maakt Steyaert voorzichtig, maar hij blijft niettemin licht overwogen in aandelen. In de komende maanden kan er een tweede koopgolf op de beurs komen die de koersen opnieuw naar hogere regionen gaat voeren. Voorwaarde is uiteraard dat de eurocrisis niet helemaal uit de hand gaat lopen.

80% van de bedrijfsresultaten die tot dusver werden bekendgemaakt, waren beter dan verwacht. Dit gegeven moet wel enigszins worden gerelativeerd, want de prognoses waren op het einde van het vorige en bij het begin van dit jaar enigszins neerwaarts bijgesteld. Er was gerekend op een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 2,50% en dat percentage werd ruimschoots verbeterd. Momenteel overtreft het gemiddelde bedrijfsresultaat de prognoses met 7% en dat op een moment dat het resultatenseizoen al meer dan halfweg is.Opletten voor de eurofactor Wall Street mag steun verwachten van de bedrijfsresultaten Beter dan verwachte cijfers betekenen uiteraard dat Wall Street steun mag verwachten van de bedrijfsresultaten. In Europa is dat in veel minder mate het geval, de Europese besparingsmaatregelen hebben namelijk een toxisch effect op de groei. Dat is onder andere gebleken uit de publicatie van een tegenvallende index van de aankoopmanagers. De eurofactor maakt Steyaert voorzichtig, maar hij blijft niettemin licht overwogen in aandelen. In de komende maanden kan er een tweede koopgolf op de beurs komen die de koersen opnieuw naar hogere regionen gaat voeren. Voorwaarde is uiteraard dat de eurocrisis niet helemaal uit de hand gaat lopen.