De beleggers wachten op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart die vanmiddag worden bekendgemaakt en die de financiële markten een nieuwe richting kunnen uitsturen.

De afgelopen dagen werd er heel wat aandacht besteed aan de evolutie in China. Voor een communistisch regime (dat er terecht prat op gaat dat het de historische gesel van de hongersnood op 30 jaar tijd uit het Chinese systeem heeft kunnen wegbannen) moet volgens professor Stefan Duchateau een te forse stijging van de voedselprijzen absoluut worden vermeden.

De relatieve stabiliteit van voedselprijzen vormt immers een belangrijke bijdrage aan de politieke stabiliteit en geloofwaardigheid van het regime.

Vandaar ook de recente bewarende maatregelen: geen algemene stimulerende economische impulsen meer (wat op zich ook niet echt nodig is, want de monetaire groei is nog steeds voldoende accommodatief voor een reële economische groei van 10% op jaarbasis, terwijl de prognose voor dit jaar slechts op hooguit 7,5% a 8% wordt geschat).

De beleggers wachten op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart die vanmiddag worden bekendgemaakt en die de financiële markten een nieuwe richting kunnen uitsturen. De afgelopen dagen werd er heel wat aandacht besteed aan de evolutie in China. Voor een communistisch regime (dat er terecht prat op gaat dat het de historische gesel van de hongersnood op 30 jaar tijd uit het Chinese systeem heeft kunnen wegbannen) moet volgens professor Stefan Duchateau een te forse stijging van de voedselprijzen absoluut worden vermeden. De relatieve stabiliteit van voedselprijzen vormt immers een belangrijke bijdrage aan de politieke stabiliteit en geloofwaardigheid van het regime. Vandaar ook de recente bewarende maatregelen: geen algemene stimulerende economische impulsen meer (wat op zich ook niet echt nodig is, want de monetaire groei is nog steeds voldoende accommodatief voor een reële economische groei van 10% op jaarbasis, terwijl de prognose voor dit jaar slechts op hooguit 7,5% a 8% wordt geschat).