De voornaamste drijfveer voor hogere beurzen in de VS en Europa is volgens professor Stefan Duchateau niet zozeer de groeiende winstverwachtingen (want deze wordt grotendeels geneutraliseerd door hogere rente) maar wel een verdere, geleidelijke afname van de risicoaversie.

Een betere conjunctuur is immers steeds van aard om het ondernemingsoptimisme positief te beïnvloeden met als gevolg dat de extra compensatie voor het gepercipieerde risico van aandelen zal afnemen en vandaar beurskoersen naar hogere koers/winstverhoudingen brengt. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De voornaamste drijfveer voor hogere beurzen in de VS en Europa is volgens professor Stefan Duchateau niet zozeer de groeiende winstverwachtingen (want deze wordt grotendeels geneutraliseerd door hogere rente) maar wel een verdere, geleidelijke afname van de risicoaversie. Een betere conjunctuur is immers steeds van aard om het ondernemingsoptimisme positief te beïnvloeden met als gevolg dat de extra compensatie voor het gepercipieerde risico van aandelen zal afnemen en vandaar beurskoersen naar hogere koers/winstverhoudingen brengt. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.