In Brussel kwam de BEL 20 maar aarzelend uit de startblokken, de index noteert nog steeds in de buurt van de openingsniveaus van gisteren. Grote bewegers zijn er binnen de BEL 20 eigenlijk niet, hoewel KBC in de opening toch meer dan 2% kon winnen.

De Europese beleggers rekenen op meevallende werkloosheidscijfers in VS, maar ook president Barack Obama duimt voor meevallende cijfers wat betreft de jobcreatie. Die cijfers kunnen voor zijn herverkiezing wel eens belangrijker zijn dan het debat dat eerder deze week werd gevoerd.

Tessenderlo Group gaat fors investeren in Franse waterbehandelingsactiviteit

Tessenderlo Group kondigde vandaag aan dat het gestart is met een ingrijpend project om de site in Loos (Frankrijk) te herpositioneren en toe te spitsen op de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Op die manier wil de groep haar toonaangevende positie in dit groeiende en winstgevende segment veiligstellen.

Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar.

Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht.

Het project omvat ook een meerjarenplan voor het behandelen van de historische bodemverontreiniging op de site. De informatie- en overlegprocedures met de lokale ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk zijn gestart.

Waterbehandeling is een van de groeimarkten van Tessenderlo Group. De producten voor waterbehandeling dienen voor de behandeling van afval- en drinkwater in grootsteden als Parijs, Genève en Brussel.

Om zijn positie op de West-Europese markt te consolideren, investeert het bedrijf de komende tien jaar 75 miljoen euro in de site van Loos.

In Brussel kwam de BEL 20 maar aarzelend uit de startblokken, de index noteert nog steeds in de buurt van de openingsniveaus van gisteren. Grote bewegers zijn er binnen de BEL 20 eigenlijk niet, hoewel KBC in de opening toch meer dan 2% kon winnen. De Europese beleggers rekenen op meevallende werkloosheidscijfers in VS, maar ook president Barack Obama duimt voor meevallende cijfers wat betreft de jobcreatie. Die cijfers kunnen voor zijn herverkiezing wel eens belangrijker zijn dan het debat dat eerder deze week werd gevoerd. Tessenderlo Group gaat fors investeren in Franse waterbehandelingsactiviteit Tessenderlo Group kondigde vandaag aan dat het gestart is met een ingrijpend project om de site in Loos (Frankrijk) te herpositioneren en toe te spitsen op de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Op die manier wil de groep haar toonaangevende positie in dit groeiende en winstgevende segment veiligstellen. Zowat twee derde van het investeringsbedrag, in totaal 75 miljoen euro, heeft betrekking op nieuwe productie-installaties die operationeel moeten zijn tegen 2016. De rest van het bedrag zal dienen voor de aanpak van historische bodemverontreiniging over een periode van 10 jaar. Het project bestaat uit drie pijlers. In de eerste plaats doet de groep een belangrijke investering in een elektrolyse-installatie voor de productie van chemicaliën voor waterbehandeling. Daarnaast gaan de niet-competitieve productie-eenheden van farmaceutische tussenproducten en sulfaatmeststoffen in de site van Loos mogelijk dicht. Het project omvat ook een meerjarenplan voor het behandelen van de historische bodemverontreiniging op de site. De informatie- en overlegprocedures met de lokale ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk zijn gestart. Waterbehandeling is een van de groeimarkten van Tessenderlo Group. De producten voor waterbehandeling dienen voor de behandeling van afval- en drinkwater in grootsteden als Parijs, Genève en Brussel. Om zijn positie op de West-Europese markt te consolideren, investeert het bedrijf de komende tien jaar 75 miljoen euro in de site van Loos.