Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management waarschuwt echter dat de verwachtingen niet te hooggespannen mogen zijn. De Europese beleggers moeten niet te hard hopen op een QE Amerikaanse stijl want Mario Draghi zal de zaken helemaal anders aanpakken dan Ben Bernanke dat in de Verenigde Staten heeft gedaan.

Het uitwerken van een stevig en doeltreffend Europees quantative easing programma zal tijd kosten en tijd is nu eenmaal iets waar de eurozone niet meer over beschikt. De kans is dan ook klein dat de Europese versie van QE een even positief effect op de beurskoersen zal hebben als de Amerikaanse versie op de beurs van Wall Street.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management waarschuwt echter dat de verwachtingen niet te hooggespannen mogen zijn. De Europese beleggers moeten niet te hard hopen op een QE Amerikaanse stijl want Mario Draghi zal de zaken helemaal anders aanpakken dan Ben Bernanke dat in de Verenigde Staten heeft gedaan. Het uitwerken van een stevig en doeltreffend Europees quantative easing programma zal tijd kosten en tijd is nu eenmaal iets waar de eurozone niet meer over beschikt. De kans is dan ook klein dat de Europese versie van QE een even positief effect op de beurskoersen zal hebben als de Amerikaanse versie op de beurs van Wall Street.