Dat was de dag voordat ECB-voorzitter Mario Draghi aankondigde obligaties van landen in moeilijkheden te zullen inkopen. De BEL 20 moest ruim een half procent prijsgeven, waarbij vooral industriële aandelen als Nyrstar en Bekaert met verkoopdruk af te rekenen kregen.

De Europese beleggers maken zich zorgen over de Amerikaanse begroting, bovenop alle andere zorgen die ze al hebben. De Eurozone is in een recessie beland, terwijl er anderzijds nog altijd geen oplossingen voor de Griekse en Spaanse problemen zijn gevonden.

Dat was de dag voordat ECB-voorzitter Mario Draghi aankondigde obligaties van landen in moeilijkheden te zullen inkopen. De BEL 20 moest ruim een half procent prijsgeven, waarbij vooral industriële aandelen als Nyrstar en Bekaert met verkoopdruk af te rekenen kregen. De Europese beleggers maken zich zorgen over de Amerikaanse begroting, bovenop alle andere zorgen die ze al hebben. De Eurozone is in een recessie beland, terwijl er anderzijds nog altijd geen oplossingen voor de Griekse en Spaanse problemen zijn gevonden.