In Italië heerst er nog altijd grote onzekerheid wat betreft de politieke situatie. Ontslagnemend premier Mario Monti roept op tot kalmte, maar heeft nog altijd niet laten weten of hij kandidaat is bij de komende verkiezingen. Van Silvio Berlusconi wordt wel verwacht dat hij kandidaat zal zijn.

De Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos sprak vanmorgen de vrees uit dat zijn land het slachtoffer kan worden van de Italiaanse politieke onzekerheid.

Het besmettingsgevaar in Europa is dus zeker nog niet geweten. Vandaag wordt er ook uitgekeken naar de resultaten van de veiling van Griekse staatsobligaties, die tot vanmiddag werd verlengd. Griekse banken en belggingsfondsen hebben nog maar 26 miljard van de 30 miljard euro aan aangeboden staatsobligaties gekocht.

In Italië heerst er nog altijd grote onzekerheid wat betreft de politieke situatie. Ontslagnemend premier Mario Monti roept op tot kalmte, maar heeft nog altijd niet laten weten of hij kandidaat is bij de komende verkiezingen. Van Silvio Berlusconi wordt wel verwacht dat hij kandidaat zal zijn. De Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos sprak vanmorgen de vrees uit dat zijn land het slachtoffer kan worden van de Italiaanse politieke onzekerheid. Het besmettingsgevaar in Europa is dus zeker nog niet geweten. Vandaag wordt er ook uitgekeken naar de resultaten van de veiling van Griekse staatsobligaties, die tot vanmiddag werd verlengd. Griekse banken en belggingsfondsen hebben nog maar 26 miljard van de 30 miljard euro aan aangeboden staatsobligaties gekocht.