De Euro Stoxx 50 kon een winst van ruim een half procent vasthouden, in het geval van de BEL 20 was er sprake van een winst van ruim driekwart procent.

Bekaert haalde fors uit, op een afstandje gevolgd door KBC. Opvallend was anderzijds dat AB-InBev terrein moest prijsgeven.

Algemeen wordt verwacht dat na de Europese Centrale Bank ook andere centrale banken met stimulerende maatregelen gaat komen.

Met name van de Verenigde Staten, zeg maar de FED, wordt nog iets verwacht, maar ook China zal waarschijnlijk nog een extra inspanning doen.

Nog even de interimcijfers van Ahold

Dit waren de hoofdpunten voor het tweede kwartaal 2012

• Omzet € 7,7 miljard (3,9% hoger tegen constante wisselkoersen)

• Bedrijfsresultaat € 326 miljoen (18,5% hoger)

• Nettoresultaat € 248 miljoen (24,6% hoger)

• Onderliggende operationele marge 4,3%

• Ombouw Genuardi's-winkels naar Giant afgerond

Nog enkele macro-economische indicatoren

In de eurozone bleef de Duitse Ifo-index van het ondernemersvertrouwen opnieuw onder de verwachtingen. De index daalde voor de vierde maand op rij.

Na het voorlopige cijfer van vorige week bleef ook de officiële Chinese PMI index die onlangs werd gepubliceerd onder de verwachtingen.

De grondstoffenmarkten waren volgens Royal Bank of Scotland nog altijd een beetje in de ban van orkaan Isaac. Die had

een impact op de prijsevolutie van zowel de energiemarkten, de granen als sommige landbouwgrondstoffen.

Op een paar uitschieters na was er van het Isaac-effect op het einde van de week nagenoeg niets meer te merken.

De Euro Stoxx 50 kon een winst van ruim een half procent vasthouden, in het geval van de BEL 20 was er sprake van een winst van ruim driekwart procent. Bekaert haalde fors uit, op een afstandje gevolgd door KBC. Opvallend was anderzijds dat AB-InBev terrein moest prijsgeven. Algemeen wordt verwacht dat na de Europese Centrale Bank ook andere centrale banken met stimulerende maatregelen gaat komen. Met name van de Verenigde Staten, zeg maar de FED, wordt nog iets verwacht, maar ook China zal waarschijnlijk nog een extra inspanning doen.Nog even de interimcijfers van Ahold Dit waren de hoofdpunten voor het tweede kwartaal 2012 • Omzet € 7,7 miljard (3,9% hoger tegen constante wisselkoersen) • Bedrijfsresultaat € 326 miljoen (18,5% hoger) • Nettoresultaat € 248 miljoen (24,6% hoger) • Onderliggende operationele marge 4,3% • Ombouw Genuardi's-winkels naar Giant afgerondNog enkele macro-economische indicatoren In de eurozone bleef de Duitse Ifo-index van het ondernemersvertrouwen opnieuw onder de verwachtingen. De index daalde voor de vierde maand op rij. Na het voorlopige cijfer van vorige week bleef ook de officiële Chinese PMI index die onlangs werd gepubliceerd onder de verwachtingen. De grondstoffenmarkten waren volgens Royal Bank of Scotland nog altijd een beetje in de ban van orkaan Isaac. Die had een impact op de prijsevolutie van zowel de energiemarkten, de granen als sommige landbouwgrondstoffen. Op een paar uitschieters na was er van het Isaac-effect op het einde van de week nagenoeg niets meer te merken.