De leiders van de Europese Unie komen woensdag in Brussel opnieuw samen, maar de vraag is of daar spijkers met koppen geslagen gaan kunnen worden.

De tweespalt tussen Duitsland en Frankrijk zal daar mogelijk een climax bereiken. Intussen blijft de onzekerheid over het lot van Griekenland aanhouden.

Volgens Der Spiegel zou Francois Hollande er weinig voor voelen om de huidige Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble de nieuwe topman van de financieministers van de Eurogroup zou worden. Schaüble geldt als voorstander van de harde lijn wat besparingen betreft.

Bekaert gaat samenwerken met Maleisische staalgroep

Bekaert en Southern Steel Berhad (SSB), een vooraanstaande Maleisische staalgroep, kondigden vorige week de ondertekening van hun overeenkomst aan om samen een joint venture op te richten waarin Bekaert 55% van de aandelen zal bezitten en SSB de overige 45%.

SSB zal haar belangen in Southern Wire Industries Malaysia Sdn Bhd (SWI) en Southern Speciality Wire Sdn Bhd (SSW) onderbrengen in de joint venture, terwijl Bekaert de verzinkte draadactiviteiten, nu onderdeel van PT Bekaert Indonesia, zal inbrengen.

Henri-Jean Velge, Bekaert Group Executive Vice President Wire, verklaarde: "Deze samenwerking met Southern Steel zal voor onze gezamenlijke draad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië leiden tot een productie- en verkoopplatform dat beantwoordt aan onze ambities voor groei in de regio."

De leiders van de Europese Unie komen woensdag in Brussel opnieuw samen, maar de vraag is of daar spijkers met koppen geslagen gaan kunnen worden. De tweespalt tussen Duitsland en Frankrijk zal daar mogelijk een climax bereiken. Intussen blijft de onzekerheid over het lot van Griekenland aanhouden. Volgens Der Spiegel zou Francois Hollande er weinig voor voelen om de huidige Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble de nieuwe topman van de financieministers van de Eurogroup zou worden. Schaüble geldt als voorstander van de harde lijn wat besparingen betreft. Bekaert gaat samenwerken met Maleisische staalgroep Bekaert en Southern Steel Berhad (SSB), een vooraanstaande Maleisische staalgroep, kondigden vorige week de ondertekening van hun overeenkomst aan om samen een joint venture op te richten waarin Bekaert 55% van de aandelen zal bezitten en SSB de overige 45%. SSB zal haar belangen in Southern Wire Industries Malaysia Sdn Bhd (SWI) en Southern Speciality Wire Sdn Bhd (SSW) onderbrengen in de joint venture, terwijl Bekaert de verzinkte draadactiviteiten, nu onderdeel van PT Bekaert Indonesia, zal inbrengen. Henri-Jean Velge, Bekaert Group Executive Vice President Wire, verklaarde: "Deze samenwerking met Southern Steel zal voor onze gezamenlijke draad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië leiden tot een productie- en verkoopplatform dat beantwoordt aan onze ambities voor groei in de regio."