De Europese problemen hebben een shockgolf door de financiële markten gejaagd en de risico-aversie doen toenemen. Daardoor zijn de koersen op Wall Street niet kunnen stijgen, een objectief dat door FED-voorzitter Bernanke nochtans naar voren was geschoven.

Volgens Mohamed El-Erian van Pimco moeten de beleggers uitkijken naar opportuniteiten bij niet-Europese staatsobligaties. Die zijn vaak in het spoor van de Europese staatsobligaties in waarde gedaald.

De voorkeur van Mohamed El-Erian gaat uit naar de groeilanden, evenals bedrijfsobligaties van de allerbeste kwaliteit. Hij laat Europa links liggen, want zelfs wanneer de olievlek van de begrotingscrisis wordt gestopt, wordt Ierland in 2013 met dezelfde problemen geconfronteerd.

De Europese problemen hebben een shockgolf door de financiële markten gejaagd en de risico-aversie doen toenemen. Daardoor zijn de koersen op Wall Street niet kunnen stijgen, een objectief dat door FED-voorzitter Bernanke nochtans naar voren was geschoven. Volgens Mohamed El-Erian van Pimco moeten de beleggers uitkijken naar opportuniteiten bij niet-Europese staatsobligaties. Die zijn vaak in het spoor van de Europese staatsobligaties in waarde gedaald. De voorkeur van Mohamed El-Erian gaat uit naar de groeilanden, evenals bedrijfsobligaties van de allerbeste kwaliteit. Hij laat Europa links liggen, want zelfs wanneer de olievlek van de begrotingscrisis wordt gestopt, wordt Ierland in 2013 met dezelfde problemen geconfronteerd.