Bij Morgan Stanley schat research analist Arnault Mares de situatie allesbehalve rooskleurig in. Hij stelt dat de kansen op een Europese begrotingscrisis toenemen en dat zo'n situatie zelfs waarschijnlijk is geworden.

Bovendien zal deze Europese begrotingscrisis niet beperkt blijven tot landen uit de periferie, ze zal ook de kern van de eurozone bereiken en zelfs daarbuiten voelbaar worden.

Bezitters van staatsobligaties moeten volgens Mares bereid zijn om een periode van 'financial oppression' tegemoet te zien. Dat wil zeggen dat landen als Griekenland op verschillende manieren weerstand gaan bieden.

Eén mogelijkheid is het terugbetalen van schulden aan 'niet-economische' prijzen, een tweede het terugbetalen van schulden in gedevalueerd geld. Dergelijke praktijken zijn in het verleden ook al gebeurd, aldus nog Mares.

Bij Morgan Stanley schat research analist Arnault Mares de situatie allesbehalve rooskleurig in. Hij stelt dat de kansen op een Europese begrotingscrisis toenemen en dat zo'n situatie zelfs waarschijnlijk is geworden. Bovendien zal deze Europese begrotingscrisis niet beperkt blijven tot landen uit de periferie, ze zal ook de kern van de eurozone bereiken en zelfs daarbuiten voelbaar worden. Bezitters van staatsobligaties moeten volgens Mares bereid zijn om een periode van 'financial oppression' tegemoet te zien. Dat wil zeggen dat landen als Griekenland op verschillende manieren weerstand gaan bieden. Eén mogelijkheid is het terugbetalen van schulden aan 'niet-economische' prijzen, een tweede het terugbetalen van schulden in gedevalueerd geld. Dergelijke praktijken zijn in het verleden ook al gebeurd, aldus nog Mares.