De meeste analisten verwachten trouwens ook niet dat de opleving in de dollarkoers een lang leven beschoren gaat zijn. Er zijn eigenlijk geen factoren die een sterke dollarkoers rechtvaardigen.

De Amerikaanse centrale bank overspoelt de financiële markten met dollars en dat gegeven zal op lange termijn op de koers van de dollar blijven wegen. Een zwakke dollar is bovendien een

hoeksteen van het beleid van de FED.

De Amerikaanse export kan namelijk alleen maar een duwtje in de rug krijgen wanneer de exportgerichte bedrijven kunnen profiteren van een zwakke dollarkoers.

James Paulsen, chief investment strateeg bij Wells Capital Management, is van mening dat de Europese begrotingscrisis uiteindelijk geen 'game-changer' zal blijken te zijn geweest.

De meeste analisten verwachten trouwens ook niet dat de opleving in de dollarkoers een lang leven beschoren gaat zijn. Er zijn eigenlijk geen factoren die een sterke dollarkoers rechtvaardigen. De Amerikaanse centrale bank overspoelt de financiële markten met dollars en dat gegeven zal op lange termijn op de koers van de dollar blijven wegen. Een zwakke dollar is bovendien een hoeksteen van het beleid van de FED. De Amerikaanse export kan namelijk alleen maar een duwtje in de rug krijgen wanneer de exportgerichte bedrijven kunnen profiteren van een zwakke dollarkoers. James Paulsen, chief investment strateeg bij Wells Capital Management, is van mening dat de Europese begrotingscrisis uiteindelijk geen 'game-changer' zal blijken te zijn geweest.