Het tekort op de begroting is opgelopen tot 9% van het BBP en dat op een moment dat de werkloosheid meer dan 20% bedraagt en dat de economie weigert om nog te groeien.

Op dit moment valt nog moeilijk uit te maken in welke mate de Spaanse banken kwetsbaar zijn. Een punt van gelijkenis met Ierland is dat ook Spanje een vastgoedboom en -crisis heeft beleefd.

Dankzij de aangekondigde besparingsmaatregelen is Spanje tot dusver uit het radarveld van de speculanten gebleven. Daar kan echter verandering in gaan komen, want de spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties is gestadig opgelopen.

De problemen met woonkredieten bij de Spaanse banken dreigen uit de hand te lopen, want de slechte kredieten lopen hand over hand op.

In totaal zou nu 5,60% van het totaal bedrag aan uitstaande kredieten van dubieuze kwaliteit zijn en dat is

het hoogste niveau sinds 1996.

Het tekort op de begroting is opgelopen tot 9% van het BBP en dat op een moment dat de werkloosheid meer dan 20% bedraagt en dat de economie weigert om nog te groeien. Op dit moment valt nog moeilijk uit te maken in welke mate de Spaanse banken kwetsbaar zijn. Een punt van gelijkenis met Ierland is dat ook Spanje een vastgoedboom en -crisis heeft beleefd. Dankzij de aangekondigde besparingsmaatregelen is Spanje tot dusver uit het radarveld van de speculanten gebleven. Daar kan echter verandering in gaan komen, want de spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties is gestadig opgelopen. De problemen met woonkredieten bij de Spaanse banken dreigen uit de hand te lopen, want de slechte kredieten lopen hand over hand op. In totaal zou nu 5,60% van het totaal bedrag aan uitstaande kredieten van dubieuze kwaliteit zijn en dat is het hoogste niveau sinds 1996.