De problemen zijn dezelfde als enkele maanden geleden: de banken zitten opgezadeld met miljarden, zeg maar honderden miljarden, euro's aan probleemkredieten.

Hetzelfde geldt voor een aantal landen, met name in de Europese periferie. De politieke wil om een definitieve oplossing te formuleren voor deze problemen ontbreekt, zo het geld al beschikbaar is.

Portugal lijkt als volgende land voor hulp in aanmerking te komen, maar de focus ligt toch hoofdzakelijk op Spanje. De overheid heeft daar 20 miljard euro uitgetrokken voor de redding van de banksector.

Dat bedrag zou volgens sommige analisten echter niet volstaan, er zou eerder 120 miljard euro nodig zijn. Moody's sluit zelfs niet uit dat het uiteindelijke bedrag nog aanzienlijk hoger gaat uitkomen.

De problemen zijn dezelfde als enkele maanden geleden: de banken zitten opgezadeld met miljarden, zeg maar honderden miljarden, euro's aan probleemkredieten. Hetzelfde geldt voor een aantal landen, met name in de Europese periferie. De politieke wil om een definitieve oplossing te formuleren voor deze problemen ontbreekt, zo het geld al beschikbaar is. Portugal lijkt als volgende land voor hulp in aanmerking te komen, maar de focus ligt toch hoofdzakelijk op Spanje. De overheid heeft daar 20 miljard euro uitgetrokken voor de redding van de banksector. Dat bedrag zou volgens sommige analisten echter niet volstaan, er zou eerder 120 miljard euro nodig zijn. Moody's sluit zelfs niet uit dat het uiteindelijke bedrag nog aanzienlijk hoger gaat uitkomen.