Voor de Europese Centrale Bank wordt de situatie steeds ingewikkelder, ook al omdat de inflatie opnieuw aantrekt. Dat zou kunnen betekenen dat de rente vroeg of laat moet worden opgetrokken.

De Europese begrotingscrisis is verre van opgelost, zo blijkt. Dat is ook de mening van David Gordon, director research bij Eurasia Group. Hij verwacht dat die dit jaar weer in volle hevigheid gaat losbreken.

Volgens Gordon kan het haast niet anders of de obligatiehouders gaan mee moeten opdraaien voor de crisis, in de vorm van een herschikking van de schulden bij één of meer landen.

In een verdwijnen van de euro gelooft Gordon niet, alleszins toch niet op korte termijn. Toch ziet hij 20 tot 30% kans dat de euro binnen afzienbare tijd zal verdwenen zijn.

Voor de Europese Centrale Bank wordt de situatie steeds ingewikkelder, ook al omdat de inflatie opnieuw aantrekt. Dat zou kunnen betekenen dat de rente vroeg of laat moet worden opgetrokken. De Europese begrotingscrisis is verre van opgelost, zo blijkt. Dat is ook de mening van David Gordon, director research bij Eurasia Group. Hij verwacht dat die dit jaar weer in volle hevigheid gaat losbreken. Volgens Gordon kan het haast niet anders of de obligatiehouders gaan mee moeten opdraaien voor de crisis, in de vorm van een herschikking van de schulden bij één of meer landen. In een verdwijnen van de euro gelooft Gordon niet, alleszins toch niet op korte termijn. Toch ziet hij 20 tot 30% kans dat de euro binnen afzienbare tijd zal verdwenen zijn.