De goedkeuring van het reddingsplan voor de eurozone heeft alvast geleid tot een voorlopige terugkeer van de rust op de financiële markten. Hoe lang die rust gaat duren, valt moeilijk te zeggen.

Christoph Kind, head of asset allocation bij Frankfurt-Trust, stelt vast dat de financiële markten sinds de goedkeuring van het plan meer overtuigingskracht aan de dag leggen.

Blijkbaar geloven de beleggers nu toch dat de landen in de Europese periferie hun schulden gaan kunnen voldoen. Daardoor is meteen ook de koers van de euro weer gaan stijgen.

De Italiaanse minister van Financiën Giulio Tremonti waarschuwde echter dat we nog niet veilig thuis zijn. We bevinden ons momenteel misschien wel niet op de Titanic, maar dat betekent anderzijds niet dat we over een ticket eerste klasse beschikken. De weg naar het herstel van het vertrouwen belooft nog lang en moeilijk te worden.

De goedkeuring van het reddingsplan voor de eurozone heeft alvast geleid tot een voorlopige terugkeer van de rust op de financiële markten. Hoe lang die rust gaat duren, valt moeilijk te zeggen. Christoph Kind, head of asset allocation bij Frankfurt-Trust, stelt vast dat de financiële markten sinds de goedkeuring van het plan meer overtuigingskracht aan de dag leggen. Blijkbaar geloven de beleggers nu toch dat de landen in de Europese periferie hun schulden gaan kunnen voldoen. Daardoor is meteen ook de koers van de euro weer gaan stijgen. De Italiaanse minister van Financiën Giulio Tremonti waarschuwde echter dat we nog niet veilig thuis zijn. We bevinden ons momenteel misschien wel niet op de Titanic, maar dat betekent anderzijds niet dat we over een ticket eerste klasse beschikken. De weg naar het herstel van het vertrouwen belooft nog lang en moeilijk te worden.